Duurzaam Zakelijk
Image default
Energie

Wat heb ik aan opslag van energie voor mijn aggregaat?

Energie opslag door middel van batterijen voor je aggregaat

In de tijd waarin de focus op een goed milieu steeds belangrijker wordt is het goed om te kijken naar de mogelijkheden van opslag van energie voor je aggregaat. Een aggregaat is een mobiele stroomtoevoer die vrijwel overal kan worden neergezet. De meeste reguliere aggregaten beschikken over een dieselmotor die de boel draaiende houdt. Dat zorgt voor een stabiele toevoer van stroom, maar is niet meest schone oplossing voor het milieu. Gelukkig investeren steeds meer bedrijven in de wereld van opslag van energie voor je aggregaten. Dit zorgt ervoor dat er in relatief korte tijd oplossing komen: generatoren die deels van stroom worden voorzien door externe accu’s.

Een aggregaat die dag en nacht kan draaien

Een accu die daar speciaal voor is gemaakt is een ontzettend goede toevoeging op de reguliere generatoren. Als je deze twee combineert ontstaan er namelijk vele voordelen op gebied van opslag van energie. Een van deze pluspunten is dat de aggregaat dag en nacht kan draaien. Stel je eens een bouwterrein voor. Overdag wordt daar hard gewerkt maar ’s avonds wordt het werk daar neergelegd. Hoewel er niet gewerkt wordt moeten er wel lampen aan blijven staan en blijft het netwerk van beveiligingscamera’s draaien. Voor beiden is stroom nodig. Dit is een ideale situatie voor de accu van je generator. Op dit soort momenten hoeft de generator niet volop te draaien, maar kan de opgewekte stroom gebruikt worden. De mogelijkheid tot opslag van energie maakt dit mogelijk.

Een stille oplossing voor je aggregaat

Een ander voordeel van opslag van energie is het terugdringen van het geluidsniveau. Wanneer je reguliere generator draait maakt deze over het algemeen geluid. Dit komt door de dieselmotor die er standaard in zit. Dit geluid hoeft niet per se erg te zijn, maar kan in sommige gevallen wel zo ervaren worden. Mensen die thuis zitten en continu het lawaai van de draaiende generator horen zullen er bijvoorbeeld niet blij mee zijn. Ook als de generator ’s avonds zonder accu moet draaien hoor je deze toeren maken. De kans is aanwezig dat mensen hier hinder van ondervinden en daardoor geen goede nachtrust kunnen hebben. Doordat je gebruik maakt van opslag van energie gebruikt het aggregaat de accu in plaats van de verbrandingsmotor. Dit zorgt voor minder geluidsoverlast omdat de accu stiller is. Naast deze voordelen is het terugdringen van schadelijke stoffen natuurlijk ook een grote factor in de keuze voor opslag van energie. Wordt je generator aangedreven door een accu dan hoeft de verbrandingsmotor de diesel niet te verbranden en beperk je dus de hoeveelheid CO2. Door groene investeringen gaan in de komende tijd aggregaten en opslag van energie steeds beter samen.

https://www.bredenoord.com/nl/kennis/energie-opslag/