Duurzaam Zakelijk
Image default
Financiële diensten

De top 5 voordelen van zakelijke leningen in Nederland

Start je eigen bedrijf!

Als je klaar bent om je bedrijf te starten, maar weinig geld tot beschikking hebt, kan een zakelijke lening voor kleine bedrijven je daarbij helpen van PIN voorschot. In sommige gevallen kun je voor een aanzienlijk bedrag worden goedgekeurd, zodat je jouw deuren kunt openen zonder dat je je zorgen hoeft te maken over hoe je de initiële opstartkosten betaalt.

Je moet echter niet meer lenen dan je nodig heeft, anders breng je je bedrijf in een schulden cyclus. In veel gevallen kun je  het beste wachten tot je jouw bedrijf enige tijd operationeel is en vervolgens een zakelijke lening afsluiten.

Breid je bedrijfsactiviteiten uit

Een van de meest opvallende voordelen van een zakelijke lening is dat je  hiermee je bedrijfsvoering kunt laten groeien. Met een financiering kun je uitbreiden naar nieuwe klanten of geografische gebieden en uw bedrijf laten groeien.

Bouw je zakelijke krediet op

Met een goede zakelijke kredietscore kun je in de toekomst mogelijk worden goedgekeurd voor verschillende financieringsopties. Als je een startend of nieuwer bedrijf bent, kun je met een lening voor kleine bedrijven een zakelijk krediet opbouwen. Zolang je betalingen op tijd en volledig uitvoert, kun je een sterke kredietscore behalen.

Apparatuur inkopen

De kans is groot dat jouw bedrijf apparatuur nodig heeft om te kunnen functioneren, maar omdat apparatuur vrij duur is, kan het moeilijk te betalen zijn. Een lening voor kleine bedrijven kan echter de kosten van nieuwe apparatuur dekken, zodat je geen geld hoeft weg te halen bij andere onderdelen van je bedrijf.

Als je verouderde apparatuur hebt, kan deze je ook het geld geven om deze te upgraden.

Koop inventaris

Als je een seizoensgebonden bedrijf hebt, wil je misschien een lening gebruiken om voorraad te kopen. Laten we bijvoorbeeld zeggen dat je een zwemkleding verkoper bent en het grootste deel van de inkomsten verdient tijdens de zomermaanden. Met een lening kun je in de winter in je voorraad investeren om je voor te bereiden op de drukke maanden die voor je liggen.