Duurzaam Zakelijk
Image default
Transport en logistiek

Waar moet je op letten bij een laptophoes?

Laptops waren een dure luxe, maar tegenwoordig hebben zelfs kinderen ze. De meeste volwassenen voelen zich naakt zonder laptop op het werk of in huis. Dit betekent dat mensen hun laptop constant en in veel verschillende situaties gebruiken. Ze zijn onderweg van en naar hun werk en gebruiken ze om video’s te bekijken terwijl ze in bed liggen. Ze brengen ze ook naar coffeeshops om werk gedaan te krijgen. Het wordt duidelijk waarom de vraag naar laptop hoezen is toegenomen. Hoe weet je wat voor laptophoes je moet kopen? Waar moet je op letten als je er een gaat kopen?

Duurzaamheid

Als je een laptophoes koopt, wil je er een die stevig en goed gemaakt is, zodat hij bestand is tegen de slijtage van het dagelijks gebruik. Er zijn veel verschillende soorten materialen die worden gebruikt in laptophoezen. Het kan van leer of canvas zijn. Overweeg om iets te kiezen dat is gemaakt van synthetisch materiaal zoals polyurethaan of polyester. Dit beschermt je laptop tegen krassen en is zeer duurzaam. Koop een hoes met een extra flap over het toetsenbord voor extra bescherming tegen regendruppels of morsen. Dit is de beste keuze als je bang bent dat je laptop nat wordt als het buiten regent.

Maat

Zorg ervoor dat de laptophoes, zoals die van travelbags, de juiste maat heeft voor je laptop. Bekijk de afmetingen van je laptop en vergelijk deze met die van de hoes voordat je hem koopt. Controleer hoeveel ruimte er is tussen de randen van je laptop en de behuizing. Zo voorkom je dat je je laptop in of uit de hoes schuift. Kijk ook hoeveel ruimte er is tussen de elastische band van de hoes en waar deze aan de binnenrand van de hoes wordt bevestigd. Zoek uit of een bepaald model je laptop goed genoeg kan herbergen. Controleer daarnaast ook of andere zakken groot genoeg zijn. Als ze niet groot genoeg zijn voor kleine accessoires zoals je muis of koptelefoon, kunnen die items eruit vallen tijdens het reizen over hobbelige wegen.