Duurzaam Zakelijk
Image default
Financiële diensten

Kiezen tussen cryptobeurzen Bitvavo en Binance: dit moet je weten!

Als crypto handelaar is het ten eerste belangrijk om een keuze te maken welk platform je gaat gebruiken voor het handelen in crypto. Voor het handelen in crypto zijn er verschillende platformen (ook wel cryptobeurzen genoemd) waar je dit kunt gaan doen. Ieder platform is uniek en heeft andere voordelen te bieden aan de gebruiker. Het is belangrijk om een platform te kiezen dat het beste bij je past. Op deze manier zorg je ervoor dat je optimaal kunt genieten van de voordelen die een platform te bieden heeft. In dit artikel zullen we twee grote en bovendien bekende cryptoplatformen bespreken, waardoor je een betere keuze kunt maken tussen Bitvavo of Binance.

Bitvavo in het kort

Bitvavo is een platform dat gevestigd is in Nederland. Het is een relatief jong platform, maar het is voor Europese handelaren erg betrouwbaar geworden. Dit platform is erg gebruiksvriendelijk doordat het gebruik maakt van een overzichtelijke gebruikersinterface. Op het platform van Bitvavo zul je de benodigde opties makkelijk terugvinden die vooral beginnende handelaren nodig hebben. Geen moeilijk gedoe dus, en dingen moeilijk vinden, maar juist zeer gemakkelijk! Bitvavo streeft ernaar om vooral de beginnende handelaren een goede gebruikservaring te geven. Dit wordt gedaan door de nodige tools te leveren waarmee beginnende handelaren kunnen leren om met het platform om te gaan. De toegankelijkheid van het platform wordt vergroot door gebruik te maken van een platform dat op meerdere apparaten beschikbaar is. Zo kun je gebruik maken van het platform op de desktop pc, maar ook op de telefoon of tablet. Dit maakt het mogelijk om altijd en overal te kunnen handelen in crypto, als je maar een stabiele internet connectie hebt.

Wat Bitvavo zo goed maakt, is de lage transactiekosten bij het verhandelen van crypto. Bitvavo behoort namelijk tot de platformen met de laagste transactiekosten. Dit zorgt ervoor dat handelaren per transactie meer kunnen verdienen. Dit is fijn voor zowel beginnende als ervaren handelaren. Voor beginnende handelaren zullen foute transacties niet zo veel geld kosten waardoor er meer ruimte is om te leren. Voor ervaren handelaren is dit handig doordat grote transacties relatief weinig kosten met zich meebrengen. Om het nog makkelijker te maken voor beginnende handelaren, zul je de eerste week op het platform geen transactiekosten hoeven te betalen, althans tot een maximum van 1.000 euro aan gekochte en verkochte cryptovaluta. Voor beginnende handelaren is dit het perfecte moment om te leren omgaan met crypto. Het nadeel van het platform is echter dat er meer wordt gericht op de beginnende handelaar. Voor de professionele handelaren is het platform te eenvoudig. Verder zijn de meest bekende cryptomunten wel te kopen via Bitvavo, maar de minder bekende en exotische cryptomunten zijn niet te krijgen via deze exchange. Dit kan een belangrijk bezwaarpunt vormen voor een deel van ons.

Binance in het kort

Binance is een platform dat meer is bedoeld voor de professionele handelaren. Hier zul je vrijwel alle functionaliteiten vinden die je nodig hebt (of in de toekomst zou kunnen hebben) om in crypto te handelen. Ook het aanbod van verschillende cryptovaluta is hier veel groter, waardoor er meer mogelijkheden zijn om geld te verdienen. Op Binance kun je vrijwel alles met crypto doen wat te bedenken is. Dit is daarom het perfecte platform voor meer gevorderde en professionele handelaren. Ook krijg je op Binance zelfs lagere transactiekosten dan op Bitvavo, namelijk in beginsel maar 0,1%. Onder omstandigheden is dit zelfs nog minder. Binance is dus een betere optie voor de professionele en meer ervaren handelaren, die grotere hoeveelheden aan crypto verhandelen, terwijl Bitvavo beter is voor de beginnende handelaren.