Duurzaam Zakelijk
Image default
Groothandel

Opzoek naar een woning in de huidige woningcrisis?

Het is natuurlijk algemeen bekend dat Nederland een tekort heeft aan huizen. Dit is een probleem dat de afgelopen 4 á 5 jaar al een heel groot probleem is voor de Nederlandse samenleving. Het is vooral een nadeel voor starters, zij zijn namelijk net afgestudeerd en wellicht begonnen aan het bouwen van een toekomst met behulp van een goed verdienende baan. Een van de grote nadelen wat deze starters dan ook hebben is hun studieschuld, aangezien dat net afgestudeerde werknemers nog 1 grote schuld hebben van hun studie. Vanwege deze schuld is het ook lastig om voor hun per direct inwoning te kunnen kopen. Veel starters kiezen er dan ook juist voor om een woning te gaan huren. Maar wat voor soort woningen zijn er beschikbaar?

Soorten huurwoningen

Als men net begint met het selectieproces van een huurwoning te kunnen vinden, dan is het zeker geen slecht idee om te kijken naar een HAT- woning. Een Hat-woning staat voor een eenpersoons of tweepersoons woning, waarbij een keuken en badkamer dan ook bij inbegrepen zit. Omdat zulke woningen over het algemeen een laag oppervlakte hebben, betekent dit dat zij vaak ook makkelijker betaalbaarder zijn voor starters. Deze soort woningen zijn gebouwd in de jaren 70 en bevinden zich door heel Nederland. Vaak zijn deze woningen dan ook te vinden in de rustigere dorpen en kleine steden. Vanwege de ligging van deze locaties, zal de prijs van zulke huurwoningen dan ook iets lager zijn ten opzichte van woningen in grote steden.

Tips voor het zoeken van huurwoningen

Omdat het zoeken naar een juiste huurwoning uiteraard een lastig proces kan zijn, hebben wij hier nog een aantal tips voor jou die je kunt gebruiken tijdens jouw zoektocht. Ten eerste is het belangrijk om niet al jouw hoop te vestigen op één woning.  Het zou namelijk zo kunnen zijn dat er meerdere huurders interesse hebben in die specifieke woning. Ten tweede is het belangrijk dat men kijkt of de ligging van deze woning ook gunstig is voor de huurder. Je wilt immers niet minimaal 2 uur iedere dag naar je werk willen reizen. Alvast veel succes bij het zoeken naar een mooie huurwoning!

https://www.huurstunt.nl/begrippen/hat-woning