Duurzaam Zakelijk
Image default
Industriële goederen en diensten

Profipack kiest voor duurzaam en voordelig opvullen

Profipack Verpakkingsmaterialen uit Montfoort is in februari dealer geworden van Nuevopak: een gerenommeerde leverancier voor papieren opvulsystemen. Met dit dealership heeft Profipack zijn duurzame assortiment voor papieren opvulmaterialen en – opvulsystemen fiks uitgebreid. Profipack verwacht met deze uitbreiding de duurzame klant nog beter te bedienen. Tegelijkertijd heeft Profipack zijn eigen duurzame én voordelige kraftpapier voor de machines op de markt gebracht: Fillpack.

 “Bij Profipack zijn we altijd op zoek naar duurzame alternatieven, ook voor opvulmateriaal,” vertelt directeur Marc de Jong enthousiast. “Nuevopak vormt een mooie aanvulling op ons duurzame assortiment.” De vraag naar duurzaamheid wordt volgens De Jong namelijk steeds groter. Ook in de verpakkingswereld.” Natuurlijk kun je nog gebruik blijven maken van plastic opvulmateriaal. Dit draagt alleen niet bij aan een duurzaam imago. En dat is iets wat toch steeds meer klanten verlangen van bedrijven.”

Zelf duurzaam opvulmateriaal maken

 “Met een opvulmachine van Nuevopak maak je zelf duurzaam opvulmateriaal met een goed volume van speciaal kraftpapier,” vertelt De Jong. “Hierdoor kun je elke keer precies zoveel opvulmateriaal maken als je nodig hebt.” Volgens de Jong heeft dit verschillende voordelen. “ Veel opvulmateriaal, zoals opvulchips, heeft veel volume en neemt automatisch veel ruimte in je magazijn in beslag. Doordat het kraftpapier voor de machines plat wordt aangeleverd, heb je relatief weinig opslagruimte nodig. Hierdoor bespaar je enorm op opslagkosten en magazijnruimte.”

 “Bij de aanlevering van het kraftpapier, kunnen er ook veel meer pakken in één vrachtwagen,” vertelt hij verder. “Hierdoor hoeft een vrachtwagen minder vaak heen en weer te rijden. Daardoor vindt er weer minder CO2-uitstoot plaats. Doordat het opvulpapier kan worden hergebruikt én voor 100% kan worden gerecycled, heb je echt een uiterst duurzame manier van opvullen te pakken.”

Profipack biedt nu verschillende opvulmachines van Nuevopak aan. “We hebben onder meer de X Fill M in ons assortiment. Met deze manuele machine kun je zonder stroom op elke plek in je magazijn aan de slag met opvullen. Lekker duurzaam dus! Je kunt hem simpelweg op de inpaktafel monteren en aan de slag met opvullen. Voor grootverbruikers hebben we de X Fill A en XPad+. Met deze volautomatische machines met ingebouwde afsnijders, maak je razendsnel al het opvulpapier dat je nodig hebt.”

Een machine uittesten in het Experience Center

Profipack ging niet over één nacht ijs, maar heeft alle machines eerst uitgeprobeerd. “Wij zijn erg tevreden over de machines,” vertelt de Jong. “Momenteel hebben we er verschillende in ons Experience Center in Montfoort staan. Hier kunnen onze klanten zelf de machines van Nuevopak uitproberen.” Het Experience Center is een nieuwe service die Profipack zijn klanten aanbiedt. In het Experience Center kunnen klanten verpakkingsmachines zelf uitproberen. Ook is het mogelijk om een verpakkingsexpert van Profipack vragen te stellen over de machines.   

De Nuevopak opvulsystemen werken in combinatie met speciaal kraftpapier. Profipack heeft meteen een eigen merk hiervan op de markt gebracht: Fillpack. “Ons kraftpapier is bijzonder voordelig, duurzaam en zeer geschikt voor de duurzame ondernemer. We hebben het kraftpapier in verschillende grammages en kunnen ook verschillende kleuren leveren. Daarbij is het ook mogelijk om het kraftpapier te laten bedrukken met jouw logo”.

Wilt u meer informatie over de producten of één van deze machines testen? Neem dan contact op met Profipack om geheel vrijblijvend de machines in het Experience Center te testen.

https://www.profipack.nl/