Duurzaam Zakelijk
Image default
Gezondheidszorg

6 tips om je haar sterk te houden

1 Was je haar niet te vaak

Hoewel het fijn kan zijn om je haar lekker schoon te wassen met shampoo is het niet onverstandig om dit maximaal 2 à 3 keer per week te doen. Wanneer je je haar namelijk te vaak wast verwijder je ook de natuurlijke oliën en vetten van je hoofdhuid. Als reactie daarop gaat je hoofdhuid extra oliën en vetten produceren waardoor je haar alleen maar vetter wordt. Daarbij versterk je door wat minder vaak shampoo bars en conditioner te gebruiken de natuurlijke weerstand van je haar.

2 Eet en drink gezond

Ook je dagelijkse eetpatroon is van invloed op je haar. Voedsel levert namelijk buiten voedingsstoffen ook bouwstoffen en die heeft je haar net als de rest van je lichaam ook nodig. Gezond en gevarieerd eten en genoeg water drinken levert meer goede voedingsstoffen en bouwstoffen op en is dus ook beter voor je haar.

3 Ga vaak genoeg naar de kapper

Beschadigd haar kan erg moeilijk te herstellen zijn, daarom is het niet onverstandig om elke 6 à 8 weken de kapper een keer te bezoeken. Die knipt al de gespleten punten weg en zorgt ervoor dat je alleen nog maar gezond haar op je hoofd hebt, dan hoef jij het alleen nog maar gezond te houden!

4 Nat haar is kwetsbaarder

Na het douchen is je haar nat en dan wil je het natuurlijk afdrogen, maar daar moet je voorzichtig mee zijn. Nat haar is namelijk kwetsbaarder en het droogwrijven kan heel schadelijk zijn. Het is beter om je haar droog te deppen of er een handdoek omheen te wikkelen totdat het droog is.

5 Gebruik een juiste shampoo

Veel mensen en zeker mannen gebruiken vaak een verkeerde shampoo, puur omdat het lekker ruikt of omdat ze denken dat het niet uitmaakt. Maar het maakt wel degelijk uit, iedereen heeft namelijk ander haar en dus ook wat anders nodig. In veel goedkope shampoos zitten ook veel synthetische stoffen die je haar niet per se op de juiste manier voeden. Daarom is het verstandig om even uit te zoeken welke soort shampoo het beste bij jouw type haar past en is het ook niet onverstandig om te investeren in de shampoo die je gebruikt.

6 Gebruik conditioner

Je haar krijgt dagelijks veel te verduren van bijvoorbeeld te warm douchewater, de zon, kou, te strakke haarbandjes etc. Hierdoor kan je haar erg droog en futloos worden en dat is natuurlijk vervelend. Een conditioner bar helpt hiertegen, die hydrateert je haar en je hoofdhuid en zorgt ervoor dat het beschermlaagje van je haar weer hersteld wordt, zo blijft je haar gezond en sterk. Tip is om alleen conditioner te gebruiken na een wasbeurt.