Duurzaam Zakelijk
Image default
Industriële goederen en diensten

Fases van grote sloopwerken

Slopen is niet zo gemakkelijk als men in eerste instantie zou verwachten. Met name bij de sloop van grote gebouwen kan veel misgaan wanneer dit niet op een kundige manier gebeurd. Veiligheid hoort hierbij altijd voorop te staan. Over het algemeen worden er een aantal stappen gevolgd bij grote sloopwerken.

Fases van grote sloopwerken

Veiligheid voorop

We beginnen met de veiligheidsmaatregelen. Voordat een sloopproject begint moeten er eerst een aantal voorzorgsmaatregelen worden getroffen, zoals het plaatsen van een hek om de bouwplaats en het opbouwen van de steigers, mochten deze nodig zijn. Het hele gebouw voorzien van beschermende maatregelen tegen vallend puin. Ook moet het personeel veiligheidskleding en een helm dragen en voorzien zijn van de juiste uitrusting. Daarnaast mogen we de bewaking van het gebouw door een bewakingsbedrijf en gemeentepolitie gedurende de looptijd van het project niet vergeten.

Berekeningen maken en explosieven plaatsen 

In sommige gevallen worden explosieven of andere grove machines gebruikt bij de sloop van gebouwen. Allereerst moeten er berekeningen worden gemaakt voor de hoeveelheden explosieve stoffen. De instorting moet op de juiste manier gebeuren. Hierna kan de gecontroleerde sloop van het pand echt beginnen.

Duurzaam slopen 

Ook bij grote sloopwerken speelt duurzaamheid een grote rol. Dit noemen wij circulair slopen. Hierbij worden herbruikbare materialen vrijgemaakt die vervolgens weer gebruikt kunnen worden als bouwstoffen voor een nieuw bouwproject. Denk hierbij bijvoorbeeld aan hout, deuren, kozijnen, dakpannen en beton. Slopen is veel meer dan simpelweg het creëren van een berg afval. Er komt veel meer bij kijken. De laatste jaren wordt steeds vaker duidelijk dat grondstoffen niet oneindig zijn. Vanaf de aanvraagfase van het project worden de mogelijkheden voor hergebruik al in kaart gebracht op de project locatie. Het is belangrijk dat hier tijd voor vrijgemaakt kan worden.

https://heezenbv.nl/sloopwerken/