Duurzaam Zakelijk
Image default
E-commerce

Duurzame tandenborstel

Duurzaamheid is anno 2022 een onderwerp dat steeds vaker terug gaat komen. Zo maak jij in je dagelijks leven ook gebruik van veel producten. Kijk nou eens naar je persoonlijke verzorging. Elke tandenborstel waar jij gebruik van maakt, is gemaakt van plastic. Dat betekent dat jouw tandenborstels nog ergens zwerven. En niet alleen je tandenborstels, denk ook eens aan de tubes tandpasta, scheermesjes, wax strips. Al deze producten zijn gemaakt van plastic. Slechts 15% van de totale hoeveelheid van plastic wordt gerecycled. En 60% verdwijnt in de verbrandingsoven. Gelukkig bestaan er tegenwoorden alternatieven voor veel producten. Bijvoorbeeld een duurzame tandenborstel, Door niet te kiezen voor plastic draag je al bij aan een beter klimaat. Een beter klimaat begint bij jou!

Een bamboe tandenborstel

In een mensenleven verbruiken een gemiddeld persoon zo’n 300 tandenborstels. Met de huidige hoeveelheid mensen op de aardbol, is dit veel plastic. Heel veel plastic. Het alternatief voor de plastic tandenborstel is een duurzame bamboe tandenborstel. Wat zijn de voordelen van een duurzame tandenborstel?

  • Biologisch afbreekbaar
  • Na 3 maanden te deponeren in de groencontainer
  • Eindigt niet op een afvalberg of in de oceaan
  • Bijdragen aan een beter milieu

Waarom moet jij een bamboe tandenborstel aanschaffen?

Bamboe is in tegenstelling wat veel mensen denken een grassoort. Dus voor bamboe hoeven geen bomen gekapt te worden. Bamboe groeit ook erg snel, namelijk zo’n 5 tot 20 centimeter per dag. De groei wordt natuurlijk gestimuleerd. Hier is zijn geen chemische middelen of kunstmest voor nodig. Deze bamboe groeit ook op plekken waar geen of nauwelijks dieren leven die bamboe eten. Al deze punten maakt het gebruik van een bamboe tandenborstel duurzaam. De tandenborstels zijn volledig biologisch afbreekbeer en kunnen na 3 maanden gebruik gewoon gedeponeerd worden in de groencontainer.

Meer duurzame producten

Niet alleen een tandenborstel kan makkelijk vervangen worden door een duurzaam alternatief. Ook huishoud- en aluminium folie kennen een uitstekende vervanger. Beeswax wraps is een duurzaam alternatief voor het verpakken van koude etenswaren. Normaal gesproken pak je zulke producten in met huishoud- of aluminiumfolie. Een bees wrap is gemaakt van bijenwas en worden ook wel bijenwas wraps of bijenwasdoeken genoemd. Een bees wrap is eco vriendelijk, duurzaam herbruikbaar en antibacterieel. Zo heb je geen folie of plastic meer nodig bij het verpakken en goed houden van voedingsmiddelen.

https://www.the-eco-district.nl/