Duurzaam Zakelijk
Image default
Marketing en reclame

Breng jouw bedrijf in beeld met zakelijk vloggen

Op een persoonlijke en authentieke manier de doelgroep informeren met zakelijke vlogs. Steeds vaker zien bedrijven de voordelen ervan in. Want met vlogs kun jijzelf of je collega’s op een ongedwongen manier laten zien waar jouw bedrijf voor staat. Laat zien wie er werken en wat je als bedrijf doet. Dit laat een persoonlijke indruk achter en daarmee kun je je onderscheiden van bedrijven die geen vlogs plaatsen. Daarom is VlogStudio in 2016 gestart met het geven van cursussen zakelijk vloggen

Vooral zorgbedrijven starten met vloggen

Opvallend is dat het vooral zorgbedrijven zijn die met vlogs meerdere doelgroepen willen bereiken. De zorgvlogs richten zich niet enkel op potentiële cliënten, maar ook op nieuwe medewerkers en eigen personeel. Omdat veel zorginstellingen meerdere locaties hebben, kunnen ze middels vlogs makkelijk en op een persoonlijke manier kennis met elkaar delen. Met deze wetenschap past VlogStudio de cursussen speciaal hier op aan. Overigens zijn alles vlogcursussen maatwerk omdat elke organisatie unieke communicatiedoelstellingen heeft.

Wat leren bedrijven tijdens de cursus vloggen

Vloggen is behoorlijk omvattend. Van het bedenken van een verhaal, filmen, tot en met het bewerken van vlogs. Daarom beslaan de vlogcursussen voor bedrijven een hele dag. In de ochtend wordt de theorie uitgelegd. Dus, hoe vertel je een verhaal dat past bij de doelgroep en wat zijn filmtechnieken waar je op moet letten als je gaat vloggen. Denk aan licht, geluid en compositie. Al deze aspecten komen aan bod in de ochtend.

Wanneer de cursisten de theorie hebben geleerd, wordt de middag besteed aan filmen met je smartphone en bewerken van vlogs. De bedoeling is dat elke cursist aan het einde van de dag een vlog heeft opgenomen. En ook bewerkt.

Een cursus vloggen gevolgd… en dan?

Veel cursisten merken dat de cursus behoorlijk wat informatie bevat en moeten dit op zich in laten werken. Door het in de praktijk te doen, merken ze uiteindelijk zelf wat ze het leukst vinden. Een verhaal bedenken, filmen of het bewerken van de vlogs. Zoals het met elke activiteit is bepaalt het daadwerkelijk ‘doen’ of het vloggen een succes wordt. Omdat het bewerken van vlogs arbeidsintensief is en voor de meesten ook wat ingewikkeld, besteden ze de nabewerking uit.

Ook toe aan zakelijk vloggen?

Lijkt het je leuk om met jouw bedrijf regelmatig te gaan vloggen? Bigin ook met zakelijk vloggen. De incompany cursussen worden gegeven aan groepen van 3 of meer en zijn geheel op maat. Wil je als individu een vlogcursus volgen? Dat kan ook. Er zijn inmiddels enkele data bekend waar cursisten zich op kunnen inschrijven. Geinteresseerd in een cursus vloggen? Neem contact op met VlogStudio.

 

https://www.vlogstudio.nl/