Duurzaam Zakelijk
Image default
Marketing en reclame

Tips bij het kiezen van een video wall?

Tips bij het kiezen van een video wall?

Steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun uitingen te doen middels een video wall. Dit kan voor zowel binnen als buiten. Echter is het natuurlijk wel van belang welk type content jij wilt laten zien, zodat je kunt bepalen welk type led schermen jij nodig hebt. Zo kun je namelijk kiezen uit LCD schermen, maar ook uit led schermen. Beide hebben zo z’n voor- en ook nadelen. Om je een idee te geven, hebben we een aantal belangrijke zaken voor je op een rijtje gezet. Doe er dus je voordeel mee.

Het verschil tussen LCD en LED 

De eerste keuze die je dient te maken voor het laten plaatsen van een led wall, is of je kiest voor LCD of LED. Voor veel mensen is dit om het even, maar voor de techneuten onder ons zijn er wel degelijk verschillen. Zonder er te diep op in te gaan, heeft het te maken met de kwaliteit. Omdat het belangrijk is dat je weet waar je op moet letten tijdens het aanschaffen van een videowall, hebben we een aantal zaken voor je op een rijtje gezet.

Het type content dat je wilt laten zien

Een videowall is natuurlijk bij uitstek geschikt om op een grootse wijze iets te laten zien. Dit is vaak met name bedoeld voor video, waardoor het dus belangrijk is dat de kwaliteit goed is. Het projecteren van een video is immers iets anders, dan wanneer het enkel en alleen gaat om het laten zien van bepaalde data. Het is dus goed om voor jezelf te bepalen of je kiest voor LCD of LED. LCD is vaak prima geschikt wanneer de afstand tussen het scherm en de bezoeker wat kleiner is. LED is daarentegen een stuk scherper qua beeld en daarom geschikt voor bijvoorbeeld voetbalwedstrijden op grote pleinen. 

Externe invloeden

Het grote voordeel van een kwalitatief hoogwaardige videowall, is dat je weinig tot geen last hebt van externe invloeden. Dat betekent, dat wanneer de zon er volop schijnt, dit geen afbreuk doet aan de uiteindelijke kwaliteit. Wel is het belangrijk om rekening te houden met de kijkhoek. Net als bij een normale televisie, heeft ook een videowall natuurlijk een optimale kijkhoek. Wanneer je er dan haaks op staat, is het niet vreemd dat je weinig tot niets ziet. Houd hier daarom dus ook rekening mee wanneer je de video wall plaatst. 

Kosten

De kosten zijn uiteraard ook niet geheel onbelangrijk. Het is daarom eerst verstandig om een afweging te maken of je de schermen zou willen kopen of willen huren. Houd hier echter wel rekening mee, dat wanneer je een dubbel evenement hebt, je dus alsnog een set extra schermen voor een videowall zou moeten huren. Je doet er daarom dus ook vaak goed aan om ervoor te kiezen ze te huren. Mits je natuurlijk regelmatig gebruik maakt van deze schermen. Het is dus goed om voor jezelf een rekensommetje te maken, om uiteindelijk te kunnen bepalen welke keuze voor jou het beste uitkomt.