Duurzaam Zakelijk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Hoe organiseer je een netwerkborrel?

Netwerken is voor ieder bedrijf belangrijk. Of het nu over een start-up bedrijf gaat of over een groot bedrijf. Zakelijke relaties zijn van belang om ervoor te zorgen dat jouw bedrijf kan groeien. En dit netwerken kan je onder andere doen, tijdens een netwerkborrel. Hiermee maak je niet alleen contact, maar je onderhoudt ook de zakelijke relaties die je al had. 

 

Wie nodig je uit? 

Wie je uitnodigt op je netwerkborrel is zeer belangrijk, want hiermee kan je namelijk een bepaald doel stellen. Wil je bijvoorbeeld een samenwerking aangaan met een ander bedrijf? Wil je jouw bedrijf in de kijker zetten? Of wil je jouw bestaande contacten onderhouden? Wil je graag een samenwerking starten? Nodig hier dan de juiste personen voor uit zoals bijvoorbeeld een manager of eigenaar van dat bedrijf. 

 

Hoe nodig je deze zakenpartners uit? 

Een goede indruk is altijd belangrijk. Hoe je hen uitnodigt is dus zeker een punt om even bij stil te staan. Ga je voor een zakelijke e-mail? Een brief? Of een flyer? Zo´n flyer kan een optie zijn als je reclame wilt maken voor je bedrijf. Deze flyer kan je vervolgens in een winkelcentrum uitdelen of in de buurt van je bedrijf in de brievenbussen stoppen. Hiermee zorg je dat eventuele klanten naar je netwerkborrel komen. 

 

Drinken en versnaperingen 

Een netwerkborrel zal geen netwerkborrel zijn zonder drank of versnaperingen. Dit kan voor aardig veel stress zorgen, want hoe verzorg je dit? Ga je de versnaperingen zelf maken of kies je toch voor een catering service? Is jouw bedrijf een bakkerij, slagerij of een ander bedrijf van voedingsmiddelen? Dan kan je dit serveren tijdens je netwerkborrel, hiermee maak je meteen reclame voor jouw producten! Mocht je dit te veel stress vinden voor een IT of een ander soort bedrijf dan kan je altijd kiezen voor een catering service. Hun nemen deze stress graag van je schouders. 

De voordelen van een digitaal visitekaartje 

Een digitaal visitekaartje is bijna net zo belangrijk als de netwerkborrel. Want hiermee stel je jezelf snel en professioneel voor. Het is ongeveer hetzelfde idee als een papieren visitekaartje, maar dan online. Met een digitaal visitekaartje voorkom je dat je collega of andere zakenpartner jouw visitekaartje zal kwijtraken, want hun krijgen jouw gegevens via hun telefoon binnen. Hun kunnen daarna jouw gegevens snel en gemakkelijk toevoegen aan hun contactgegevens. Jouw gegevens krijgen hun binnen, dankzij NFC-technologie. Mocht je zakenpartner geen telefoon hebben die beschikt over deze technologie kunnen hun ook de QR-code scannen die op de Wizard card staat. 

 

QR-codes 

Je ziet ze tegenwoordig overal, de QR-codes. Maar hoe scan je een qr code? Het scannen van een QR-code kan op meerdere manieren gedaan worden. Zo hebben sommige telefoons een QR-functie ingebouwd in hun camera. Mocht dit het geval zijn dan moet je jouw camera functie openen en je camera lens boven de QR-code houden. Heeft jouw telefoon deze functie niet? Geen probleem, want de Google Play Store heeft meerdere QR-code apps. De app gebruikt je camera op een QR-code te scannen en jou naar de juiste site, gegevens of zelfs Google Maps locatie door te sturen.