Duurzaam Zakelijk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Ondernemen in het buitenland, hoe ga je te werk?

Wil je gaan ondernemen in het buitenland? Dan zijn er een hele hoop dingen waar je rekening mee zult moeten houden. Het is niet niks om in een ander land een bedrijf op te bouwen waar je trots op kunt zijn. Voordat je aan de slag gaat in het buitenland zijn er ook nog een aantal dingen die je vooraf zult moeten regelen. We hebben een paar handige tips voor je op een rijtje gezet zodat je goed voorbereid kunt ondernemen!

Diploma’s

Ieder land heeft een andere regelgeving als het gaat om diploma’s. Ga dus op onderzoek uit voordat je al verdere stappen gaat ondernemen. Ten eerste, is het van belang om erachter te komen of een diploma wel geldig is in een land. Wanneer dit het geval is kun je een diploma laten legaliseren. Dit proces kan enige maanden in beslag nemen. Het is dan ook van belang dat je hier op tijd mee aan de slag gaat.

Belangrijke documenten

Daarnaast zullen er nog andere documenten van belang zijn. We raden je dan ook aan om deze documenten vooraf te laten vertalen. Hierbij kun je het beste gebruik maken van een juridisch vertaalbureau. Als je te werk wilt gaan in een land waar Arabisch gesproken wordt kun je terecht bij een Arabisch vertaalbureau. Het is van belang dat deze documenten op orde zijn voordat je andere zaken gaat regelen. Met vertalingen van belangrijke documenten voorkom je dat je te maken krijgt met een taalbarrière. Zo ben je altijd goed voorbereid wanneer je gaat ondernemen in het buitenland.

Andere eisen

Daarnaast heeft ieder land verschillende eisen voordat je een bepaald beroep uit kunt voeren. Bepaalde beroepen zijn beschermd, in dit geval zul je je eerst moeten aanmelden bij de organisatie die voor deze beroepsgroep verantwoordelijk is. Het kan erg lastig zijn om deze informatie uit te zoeken wanneer je de taal die in het land gesproken wordt niet machtig bent. 

 

Gelukkig zijn er veel organisaties die ondernemers helpen om een bedrijf op te zetten in het buitenland. Zo kun je terecht op verschillende websites die je meer inzicht geven in de procedures die nodig zijn. Er is daarnaast een Dienstenwet die het makkelijker maakt voor ondernemers om iets op te zetten in het buitenland. Deze wet bestaat uit richtlijnen die handig kunnen zijn bij de administratie. Je kunt uitzoeken of deze wet ook van toepassing is op jouw onderneming.