Duurzaam Zakelijk
Image default
Zakelijke dienstverlening

Verminder het gasverbruik van bedrijven met een LCA

De problematiek rondom gaswinning en gastoevoer is de afgelopen jaren flink toegenomen. Zowel de situatie rondom de toevoer van gas uit Groningen als gas uit Rusland is onhoudbaar. Het is noodzakelijk dat zowel particulieren als bedrijven hun gasverbruik gaan verminderen. Om bedrijven hierin te ondersteunen biedt Hedgehog Company een levenscyclusanalyse aan. Benieuwd wat dit precies inhoudt? U leest het in dit artikel.

De problemen rondom gas

Zoals u waarschijnlijk wel weet is de situatie rondom de toevoer van gas niet houdbaar. Het gasveld in Groningen moet worden afgeschaald en de gastoevoer vanuit Rusland wordt steeds verder ingeperkt. De extra aanvoer van vloeibaar aardgas zal op de korte termijn geen oplossing bieden. Om die reden is er nog maar één oplossing en dat is het verminderen van gasverbruik.

Gasverbruik verminderen

Particulieren kunnen in hun huis bezuinigen op het gasverbruik door de verwarming lager te zetten, minder lang te douchen en bewust om te gaan met elektriciteit. Voor bedrijven ligt het vaak iets gecompliceerder. Zij moeten op zoek naar duurzame oplossingen om het gasverbruik binnen hun organisatie, maar bijvoorbeeld ook in de supply chain, te verminderen. Om de juiste oplossingen te bedenken, is het een goede optie om te beginnen met het maken van een levenscyclusanalyse (LCA).

Maak gebruik van een levencyclusanalyse (LCA)

Met deze analyse wordt de duurzaamheid van de supply chain in kaart gebracht en kan er gericht worden geschoten met oplossingen, zoals het verminderen van gasverbruik. Hedgehog Company berekent de milieu-impact van de organisatie over de gehele levenscyclus. Met deze informatie kan de strategie met betrekking tot duurzaamheid en bijvoorbeeld de vermindering van gasverbruik, worden gestuurd. De resultaten van de LCA helpen om vragen omtrent dit onderwerp te beantwoorden.

Bent u eigenaar of werknemer van een bedrijf dat het gasverbruik moet of wilt verminderen, dan is het wellicht interessant om hier eens naar te kijken. Het is voor elk bedrijf mogelijk om een duurzame weg in te slaan. Samen kunnen we een hoop impact maken! Doet u mee?

https://nl.hhc.earth/