Duurzaam Zakelijk
Image default
Materialen

5 Verpakkingsmaterialen voor een duurzamer bedrijf

Naarmate de wereld zich meer bewust wordt van de milieu-impact van plastic en andere op aardolie gebaseerde materialen, zoeken meer bedrijven naar manieren om hun ecologische voetafdruk te verkleinen. Een manier is om over te stappen van conventionele verpakkingsmaterialen zoals plastic en papieren zakken naar duurzame alternatieven. Het goede nieuws is dat er tal van opties beschikbaar zijn en dat ze gemakkelijker zijn dan je zou denken.

Enveloppen

Papieren enveloppen zijn een goede keuze voor het verzenden van kleine artikelen, zoals documenten of monsters. Ze zijn ook een goede keuze als je breekbare items verzendt die extra demping nodig hebben. Omdat ze zijn gemaakt van gerecycled papier en vaak gerecyclede inhoud hebben, zijn ze ook milieuvriendelijk.

Luchtkussen enveloppen

Luchtkussen enveloppen zijn een uitstekend alternatief voor traditionele luchtkussenenveloppen. Ze zijn gemaakt van biologisch afbreekbare en hernieuwbare bronnen, gemakkelijk te recyclen en verkrijgbaar in verschillende maten. De unieke structuur van noppenfolie-enveloppen zorgt ervoor dat ze lichtgewicht en flexibel zijn en toch schokabsorberende bescherming bieden voor kwetsbare items zoals glaswerk of elektronica. Afhankelijk van het formaat kun je ze gebruiken als beschermlaag voor andere verpakkingsmaterialen zoals golfkarton of pallets die extra bescherming nodig hebben tijdens het transport.

Graspapier

Graspapier is gemaakt van gerecycled gras en kan worden gebruikt als duurzaam alternatief voor plastic folie. Het is composteerbaar, biologisch afbreekbaar en herbruikbaar, waardoor het een milieuvriendelijke optie is voor het verpakken van voedselproducten. Graspapier is ook handig wanneer je je voedingsproduct moet inpakken of iemand iets kleins maar bijzonders cadeau moet doen. Dit is perfect voor het inpakken van zelfgemaakte koekjes of het samenstellen van een attent cadeau voor een speciaal iemand.

Champignon verpakking

Champignon Verpakkingen zijn een uitstekend voorbeeld van een materiaal dat kan worden gebruikt als vervanging voor plastic. Champignon verpakkingen zijn gemaakt van een bijproduct van de champignonteelt, dus het is biologisch afbreekbaar en composteerbaar. Het kan ook worden gerecycled. Dit maakt het een uitstekend alternatief voor traditionele verpakkingsmaterialen zoals plastic, die niet kunnen worden gerecycled en vaak moeilijk op stortplaatsen kunnen worden gestort.

Karton

Karton is een veelzijdig, recyclebaar en biologisch afbreekbaar materiaal. Karton kan voor alles worden gebruikt, van geschenkdozen tot verzenddozen, maar het is ook geweldig voor het maken van displays en promotiemateriaal. Het is ook verkrijgbaar in verschillende kleuren en gewichten, zodat je je product verpakking kunt personaliseren of zelfs kunt gebruiken voor doe-het-zelf projecten in huis.