Duurzaam Zakelijk
Image default
Detailhandel

7 eenvoudige manieren voor plaatsen keukenblok in mini keuken

7 eenvoudige manieren voor plaatsen keukenblok in mini keuken 

Een kleine keuken hoeft niet gelijk te staan aan kleine designideeën. In deze blogpost verkennen we de luxe keukenontwerpideeën en decoratietechnieken van onze designer om een kleine ruimte te openen en groter te doen aanvoelen op verschillende interessante en unieke manieren, van het toevoegen van spiegels tot het kiezen van open rekken. Er zijn een aantal manieren om uw keuken groter te doen lijken zonder muren te slopen of een uitbouw te bouwen, zoals kiezen voor luchtige, heldere kleuren keukenblok en het verminderen van overbodige spullen. 

1) MACHTIG WIT
Volledig witte keukenblok is de top keukentrends voor 2021 en is een bijzonder goede keuze om een de mini keuken groter te laten lijken. Heldere oppervlakken reflecteren licht, helpen donkere hoeken te verlichten en geven de indruk van ruimte. Werkbladen van kwarts, massief oppervlak en marmer zijn allemaal verkrijgbaar in een reeks glanzende witten, crèmes en lichtgrijze tinten en zien er prachtig uit bovenop witgelakte kasten van hoge kwaliteit. Wit eiken vloerdelen of kalkstenen tegels zorgen voor een maximaal lichtreflecterend effect en voegen textuur en belangstelling toe.

2) REFLECTERENDE OPPERVLAKKEN
Net als de kleur wit helpen reflecterende oppervlakken het natuurlijke licht in een ruimte te verspreiden. Glanzende handgeschilderde keukenblok, glazen kasten en glanzende werkbladen zijn allemaal ontwerpelementen om te overwegen als je de mini keuken groter wilt laten lijken. Als je de ruimte aan de muur hebt, hang dan een opvallende spiegel op in plaats van een kunstwerk om de weerkaatsing van het licht verder te versterken. Achterwanden zijn een veelzijdige aanvulling voor elke mini keuken en een geweldige manier om je stijl uit te drukken. Ze zijn verkrijgbaar in een reeks metalen en reflecterende afwerkingen, van geborsteld roestvrij staal en gehamerd messing tot reflecterende geglazuurde witte tegels.

3) STRAK EN ZONDER ROMMEL
Wanneer de ruimte beperkt is, is het belangrijker dan ooit om overbodige spullen weg tedoen. Door de ruimte van de keukenblok te maximaliseren met slimme opbergoplossingen zoals uittrekbare voorraadkasten en carrouselhoekkasten, krijgt je de ruimte die je nodig hebt om je ingrediënten, apparatuur en potten en pannen op te bergen.

4) FOCUS OP ÉÉN KLEUR
Als een volledig witte keukenblok niet jouw stijl is, kun je toch de illusie van extra ruimte creëren door je op één kleur te concentreren. Statementwanden hebben zeker hun plaats in het interieurontwerp, maar bij het ontwerpen van een mini keuken is het raadzaam kleurblokken te vermijden omdat ze de ruimte opbreken. Kies in plaats daarvan één kleur voor de hele keuken, zodat het oog de ruimte als één geheel ziet.

Met lichte kleuren, zoals eendeneiblauw, citroengeel en saliegroen, kunt u uw persoonlijke stempel drukken op uw op maat gemaakte keuken zonder de ruimte om u heen te verkleinen. U kunt ook kiezen voor diepere tinten zoals donkerblauw of houtskoolgrijs, vooral als het kleurenschema doorloopt tot buiten uw keuken. Een goede vuistregel is om de donkere kleuren onder de werkbladen te plaatsen en daarboven helder en luchtig te houden om het gevoel van ruimte te versterken.

5) OPEN REKKEN
Open rekken is een andere populaire designtrend die in bijna elk keukenontwerp kan worden geïntegreerd. Open kasten creëren ruimte door de rechtopstaande panelen te 

6) SLIMME VLOEREN
Vloeren trekken de aandacht in een ruimte en kunnen worden gebruikt om op een slimme manier de illusie van ruimte te creëren. Houd het volgende in gedachten:

  • Als u een smalle keuken hebt, accentueren parallelle vloerdelen de lengte van de ruimte.
  • Als u uw ruimte breder wilt doen lijken, helpen vloerdelen die loodrecht op de kasten staan de ruimte te openen.
  • Vierkante tegels, diagonaal gelegd, geven een gevoel van ruimte.
  • Geometrische vloertegels maken een dramatisch statement en zijn bij correct gebruik een geweldige manier om de geest een grotere ruimte te laten zien.
  • Onze deskundige ontwerpers kunnen je helpen tegels te kiezen die niet te klein zijn, want hoe meer voegen op de vloer, hoe minder ruimtelijk de kamer aanvoelt.

 

7) OMHOOG KIJKEN
Als je gezegend bent met hoge plafonds, helpen hoge keukenkasten om datalle ruimte in de mini keuken optimaal te benutten.

keukenblok