Duurzaam Zakelijk
Image default
Detailhandel

Schoenspanners

Je kent het vast wel, die bijzondere geur van een nieuw paar schoenen. Heerlijk is het! Ook zien nieuwe schoenen er altijd zo fraai uit en wil je ze absoluut niet vies maken. Uiteraard ga je dus zuinig met ze om. Goed zorg dragen voor het behoud van de mooie pasvorm, mag daarbij zeker niet vergeten worden. Gelukkig bestaan er schoenspanners die dit op makkelijke wijze mogelijk voor je maken. Wij vertellen je er hier op de site van Spose alles over.

Welke soort heb ik nodig?

Als je je schoenen echter al een tijdje hebt en de vorm wat verloren is, hoef je ze niet meteen af te wijzen. Zo zijn er schoenspanners die de vorm weer helemaal kunnen doen opleven. Er zijn bovendien verschillende soorten schoenspanners. Het eenvoudigste model is er een met een ongedeelde voorvoet. Het leer van je schoen wordt hier door een veer met een knop gespannen. Dit zorgt er echter voor dat je enkel in de lengte kan spannen. Voor een geoptimaliseerd resultaat kies je liever voor een variant die ook spanning biedt in de breedte.
De echte uitblinkers in deze categorie zijn de side-split schoenspanners. Zo kun je niet enkel in de lengte en de breedte afstellen, maar ook nog eens plaatselijk waar nodig. Dit kan door het feit dat er zich gaatjes in het ontwerp bevinden waar je dopjes in kan zetten voor het uitrekken van de stof.

Je kan ook schoenspanners voor sneakers vinden. Deze worden aangeraden om je sneakers te beschermen en om ze makkelijk schoon te maken. Ze komen vaker voor in kunststof dan de gewone schoenspanners en hebben een iets eenvoudigere look, vaak met een enkelveer.

Welk materiaal kies ik het best?

De houten schoenspanners zijn het meest aan te raden, vooral de cederhouten schoenspanners. De voornaamste en meest kwalitatieve schoenspanners zijn namelijk uit dit prachtige hout gemaakt. Behoud of herstel voortaan dus moeiteloos de pasvorm van je schoenen met een van de vele schoenspanners zodat je nog erg lang van je favoriete paar kan genieten.

https://spose.nl/c/schoenverzorging/tools/schoenspanners/