Duurzaam Zakelijk
Image default
Elektronica en elektriciteit

Waarom is het verstandig om oude computers te recyclen?

Na verloop van tijd zijn computers afgeschreven. Dit kan bijvoorbeeld door virussen komen, maar ook omdat een computer simpelweg te vaak is gebruikt. Een oude computer kun je echter niet zomaar naar de stort brengen. Daarentegen kun je beter oude computers inleveren bij een officieel recyclingbedrijf zoals x. Maar waarom kun je oude computers dan het beste naar een recyclingbedrijf voor IT-apparatuur brengen? Dat leggen we je in dit artikel uit.

Veiligheid

In de eerste plaats is het veiliger om oude computers in te leveren. Breng je een computer bijvoorbeeld naar het grofvuil met de harde schrijf er nog in? Dan kunnen criminelen de data in principe nog terughalen. Misschien staan er nog betrouwbare gegevens op de harde schijf en dan heb je een groot probleem. Breng je de computers naar een recyclingbedrijf? Dan kunnen ze de harde schijf volledig voor je vernietigen, zodat je geen enkel risico loopt.

Goed voor het klimaat en de duurzaamheid 

We hebben een zeer lange periode in een wegwerpmaatschappij geleefd. Veel elektronische producten werden vroeger volledig weggegooid. Dat is in de eerste plaats natuurlijk hartstikke zonde. Veel onderdelen van een computer zijn namelijk nog bruikbaar. Het recyclen van je computer draagt dus bij aan de circulaire economie. Tegelijkertijd is het ook een stuk beter voor het klimaat zelf. De onderdelen van een computer veroorzaken veel milieuschade en je bent ongetwijfeld bewust van het feit dat het niet zo goed gaat met het klimaat. Met het recyclen van computers draag je dus bij aan een gezonde toekomst voor de nieuwe generatie.

Het is praktisch 

Heb je meerdere oudere computers staan en moeten die allemaal weg? Dan is het handig om ze op te laten halen door een recyclingbedrijf. Ze hebben namelijk de juiste vervoersmiddelen in huis. Je hoeft de computers dan zelf niet naar de stort te brengen en dat scheelt veel gedoe. De meeste recyclingbedrijven halen de oude computers gratis op. Je hoeft alleen maar aanwezig te zijn.

Je voldoet aan de regelgeving 

Tegenwoordig is er voor bedrijven strenge Europese wetgeving als het om recyclen van elektronica gaat. Voldoe je niet aan de wetgeving? Dan kun je te maken krijgen met flinke boetes. Een erkend recyclingbedrijf geeft je de juiste certificaten, zodat je aan autoriteiten kunt laten zien dat je aan de milieuwetgeving voldoet.

https://www.it-recycling.nl/