Duurzaam Zakelijk
Image default
Elektronica en elektriciteit

Zonnepanelen installeren? Hier moet je op letten

Zonnepanelen zijn helemaal in tegenwoordig. Wil je er ook op je dak (laten) plaatsen, maar weet je er te weinig over om meteen de knoop door te hakken? Geen zorgen: hier vind je enkele handige tips om een goede aankoop te doen, bijvoorbeeld bij een specialist als Veranderstroom.nl. Op die manier bespaar je binnen de kortste keren heel wat geld en draag je ook nog eens bij aan het milieu.

3 belangrijke zaken om rekening mee te houden bij zonnepanelen

1. De kwaliteit van de omvormer

Mensen die zonnepanelen willen aanschaffen, zijn vaak zo bezig met de kwaliteit en prijs van de panelen zelf dat ze vergeten dat er ook nog een ander belangrijk onderdeel is: de omvormer. Dit apparaat zet de energie die in de zonnecellen wordt opgeslagen immers om in bruikbare stroom voor je woning of bedrijf.

In veel gevallen koop je bij zonnepanelen ook meteen de omvormer aan, maar dat is niet altijd zo. Informeer je dus niet enkel over de kwaliteit en mogelijkheden van je panelen, maar doe ook onderzoek naar de eigenschappen en prestaties van de omvormer.

2. Hoeveel zonnepanelen wil je?

De hoeveelheid zonnepanelen die je op je dak laat plaatsen, hangt natuurlijk vooral af van je beschikbare ruimte. Hoe kleiner je dak, hoe minder je er kunt hebben. Aan de andere kant kosten meerdere zonnepanelen ook een stuk meer geld.

Niettemin is er nog een factor waarmee je rekening mee moet houden, namelijk de hoeveelheid stroom die je wilt opwekken of nodig hebt. Wil je dat je zonnepanelen in een groot aandeel van je stroombehoefte voorzien of gebruik je ze eerder als reserve? Bepaal op basis daarvan hoeveel zonnepanelen je aankoopt om geel geld over de balk te gooien.

3. De mogelijke subsidies

Tegenwoordig krijgen particulieren en bedrijven die zonnepanelen aankopen vaak een subsidie, een soort van korting op het aankoopbedrag van de panelen. In andere gevallen gaat het om lagere installatiekosten. Hoe dan ook kan je met de juiste subsidies heel wat geld besparen, maar dan moet je er wel voor in aanmerking komen.

Of je nu zonnepanelen in Oss wilt laten plaatsen op je woning of op zoek bent naar een duurzame energieoplossing voor je bedrijf, er zijn altijd subsidies mogelijk. Het loont wel de moeite om op voorhand meer te weten te komen over de voorwaarden voor die financiële steun, zodat je niet voor onaangename verrassingen komt te staan!

https://veranderstroom.nl/