Duurzaam Zakelijk
Image default
Financiële diensten

Wat is een kredietverzekeraar?

Als ondernemer wil je natuurlijk zo weinig mogelijk risico’s lopen. Om jezelf en je bedrijf te beschermen tegen niet-betalende klanten of faillissement van debiteuren, doe je er verstandig aan om een kredietverzekering af te sluiten. Een verzekering afsluiten doe je natuurlijk bij een verzekeraar. Er is veel keuze wanneer je een kredietverzekeraar zoekt. In dit artikel lees je wat een kredietverzekeraar is en welke verzekeraars er zijn.

 

Wat is een kredietverzekeraar?

Een kredietverzekeraar is een aanbieder van kredietverzekeringen die ondernemers kunnen beschermen tegen non-betalingen. Om een duidelijk inzicht te krijgen in de risico’s die een bedrijf loopt, maken kredietverzekeraars analyses over financiële status van de klanten. Die krijgen vervolgens een beoordeling. Hoe hoger de beoordeling, hoe beter een bedrijf in staat is om haar schulden af te lossen. Hoe lager de beoordeling, hoe meer risico op non-betalingen.

Het aanbod van kredietverzekeraars

In Nederland zijn er grote spelers op de kredietverzekeringenmarkt. Een bekende verzekering is kredietverzekering Coface. Alle aanbieders bieden in de grote lijnen dezelfde services. Wat je van een verzekeraar kunt verwachten is een uitkering wanneer een van jouw klanten niet meer kan betalen. Je inkomensstroom en omzet worden hierdoor in bescherming genomen. Daarnaast zal een verzekering je adviseren op gebied van oplossingen voor mogelijke risico’s. Ook heeft een kredietverzekeringsmaatschappij beschikking tot de expertise en ervaringen om in elke situatie hulp te bieden.

Hoe sluit je een kredietverzekering af?

Een kredietverzekeraar kiezen en een verzekering afsluiten kan via de verzekering zelf, maar ook via een tussenpersoon. Wanneer je dit via een tussenpersoon doet, krijgt een verzekeraar dat te zien. Deze weet dus dat er mogelijk meerdere verzekeraars meedoen om jou een contract te bieden. Soms kun je hiervan profiteren en krijg je scherpe deals aangeboden. Echter is het verstandig om alles rechtstreeks via de verzekeraar zelf te regelen. De verzekeraar heeft alle kennis over het bedrijf en kan al jouw vragen in een keer beantwoorden.