Duurzaam Zakelijk
Image default
Marketing en reclame

Deze relatiegeschenken zijn een goede en duurzame investering

Relatiegeschenken zijn een vorm van klantenbinding en branding die al heel lang bestaat. Zo lang zelfs al dat er vaak niet echt meer over nagedacht wordt. Het wordt gewoon toegepast als onderdeel van een marketingcampagne of klantenbinding. Toch is het slim er wel goed bij stil te staan. Dat jouw logo erop staat wil weliswaar niet zeggen dat je producent van dat product bent, maar wel dat je jezelf schaart achter datgene wat het relatiegeschenk uitdraagt. Denk daarbij aan duurzame bedrukte waterflessen of bedrukte bamboo pennen. De duurzaamheid van het relatiegeschenk geeft in dit geval een duidelijk signaal af.

Een goede branding

Een van de belangrijkste strategieën bij marketing is branding. Het maakt niet uit of het om een bedrijf gaat dat al een lange poos bestaat of net de markt betreedt. Branding laat zien wie je bent, waar je voor staat en wat je doet. Het is niet eenvoudig al deze dingen in een product te stoppen en dat hoeft ook niet. Het hoeft niet eens ingewikkeld of duur te zijn. Het weggeven van bijvoorbeeld duurzame bedrukte waterflessen laat niet alleen een milieubewust bedrijf zien, maar met duurzame bedrukte waterflessen komt je naam ook daar waar het anders niet zou opduiken zoals bij allerlei gezonde activiteiten. Is het een van de duurzame bedrukte waterflessen die prettig in de hand liggen en lekker drinken, dan wil iedereen zo’n waterfles.

Datzelfde geldt voor bedrukte bamboo pennen. Bamboo is een duurzaam product en wordt voor ongelooflijk veel producten gebruikt. Bedrukte bamboo pennen zijn een relatief kleine investering met een grote impact. Duurzaamheid en gebruiksgemak staan in dit geval bovenaan, want iedereen gebruikt pennen. Altijd en overal. Deuren gaan open voor pennen en dus de bedrijfsnaam, die anders gesloten zouden kunnen blijven. Bedrukte bamboo pennen gaan rond in het zakelijke, maar ook het particuliere circuit. De naam van het bedrijf duikt overal op en verspreidt door de bedrukte bamboo pennen de boodschap van duurzaamheid, betrokkenheid en praktisch inzicht. Schrijft de pen ook nog eens lekker dan wil iedereen een van die bedrukte bamboo pennen met jouw logo erop.

Royale keuze

Door de grote toepasbaarheid van duurzame materialen kun je gebruik maken van bijvoorbeeld, zoals eerder aangegeven, duurzame bedrukte waterflessen, verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen en maten. Door de goede kwaliteit, warme dranken blijven twaalf uur warm en koude dranken ongeveer achtenveertig uur koud en een mooie, liefst ook praktische vormgeving is er voor iedere activiteit wel een keuze te maken uit het aanbod geschikte duurzame bedrukte waterflessen.

Pennen zijn van alle tijd en de materialen die nu gebruikt worden zoals papier, bamboo, afbreekbaar plastic en kruk vormen een geweldige vervanging van het wegwerp imago dat pennen doorgaans kennen. Gecombineerd met jouw logo geef je met bijvoorbeeld bedrukte bamboo pennen een duidelijke boodschap af.

Oude traditie in een modern jasje

Relatiegeschenken bewegen met de tijdsgeest mee. Duurzaamheid is nu van groot belang. Duurzame bedrukte waterflessen zijn een van producten die meehelpen deze toekomstvisie uit te dragen. Duurzame bedrukte waterflessen worden keer op keer hergebruikt en onderstrepen, net als onder andere bedrukte bamboo pennen, dat milieubewuste relatiegeschenken niet duur hoeven te zijn om een verschil te kunnen maken.