Duurzaam Zakelijk
Image default
Bedrijven en samenleving

Zo maak je jouw bedrijf klaar voor de toekomst

Het is van belang dat zowel mensen als bedrijven met hun tijd mee gaan. Doe je dit niet, dan ga je achterlopen op anderen en vooral als bedrijf is dit iets wat je niet moet willen. Wanneer jij achterloopt op je concurrenten, is de kans groot dat zij meer klanten zullen krijgen dan jij. Dit zou zonde zijn, want door op de hoogte te blijven van de nieuwste ontwikkelingen en hierop in te spelen, kun je ervoor zorgen dat je een hoop geld bespaart en meer klanten binnenhaalt. Wil je jouw bedrijf klaar maken voor de toekomst? Lees dan vooral verder.

Afval scheiden

Als je een eigen bedrijf hebt, moet je niet alleen nadenken over het maken van zo veel mogelijk winst, maar ook over je maatschappelijke verantwoordelijkheid. Het is namelijk erg belangrijk om goed na te denken over wat je kunt doen om bij te dragen aan een mooiere samenleving. Een goed voorbeeld van iets wat je als bedrijf heel eenvoudig kunt doen, is het scheiden van je afval. Dat is erg nuttig, want hierdoor komt er minder afval in de natuur terecht en bovendien kan het afval beter verwerkt en hergebruikt worden wanneer dit gescheiden kan worden opgehaald. Schaf daarom zaken als een plastic container aan zodat je iedere soort afval gemakkelijk van elkaar kunt scheiden. Zorg er wel voor dat je de juiste container voor iedere soort afval gebruikt, want anders weet het bedrijf dat het afval komt ophalen nog steeds niet welke container welke soort afval bevat. 

Investeer in groene stroom

Vrijwel alle bedrijven merken de stijging van de kosten van energie sterk in hun resultaten. Daarom is het slim om zo snel mogelijk in actie te komen om ervoor te zorgen dat je bestand bent tegen eventuele verdere stijgingen in de toekomst. Dit kun je het best doen door gebruik te maken van groene stroom. Je moet dan niet kiezen voor het afsluiten van een contract bij een energieleverancier die claimt 100% groene stroom te leveren, want in werkelijkheid is deze stroom in veel gevallen helemaal niet zo groen als ze jou willen doen geloven. Je kunt er, vooral met het oog op de lange termijn, het best voor kiezen om zonnepanelen te laten leggen op het dak van je bedrijfspand.

 

https://www.renewi.com/nl-nl/zakelijk/soorten-afval/pmd