Duurzaam Zakelijk
Image default
Onroerend goed

Tweede huis, Vakantiehuis of Vastgoed in Zwitserland

Overweegt u vermogen te investeren? Dan kan vastgoed in Zwitserland, zoals een tweede huis of vakantiewoning uitkomst bieden. Zwitserland is al jaren een aantrekkelijk land voor investeringen. Dit vanwege de stabiel stijgende huizenprijzen, het politieke klimaat en natuurlijk de sterke valuta. Gecombineerd met pure natuur, serene rust en diverse recreatie mogelijkheden is Zwitserland zeer gewild. 

Woningen zijn niet alleen gewild onder investeerders, want ook toeristen zijn continu opzoek naar een geschikte slaapplaats. Dit biedt weer mogelijkheden voor verhuur, wat in Zwitserland voor buitenlandse investeerders enkel toegestaan is aan toeristen. Deze combinatie van verhuur, hoogwaardige huizen en stijgende huizenprijzen maken onroerend goed in Zwitserland misschien wel de perfecte investering.

Makelaar in Zwitserland

Interesse? FIRST. is specialist op de markt en heeft ruim 15 jaar ervaring. Met een vestiging in Nederland en Zwitserland fungeert FIRST. als makelaar en begeleidt in het hele traject. Zo hoeft u zich ook geen zorgen te maken over de lokale wet- en regelgeving die kan verschillen of fiscale belemmeringen.

Evenals bij de aankoop van een woning in Nederland speelt een makelaar in Zwitserland een cruciale rol. Met kennis van de markt, connecties en vakbekwaamheid bespaart u op de investering en voorkomt u conflicten. Ook op notarieel, juridisch en financieel gebied ondersteunt FIRST. samen met partners bij de aankoop van (luxe) onroerend goed.

Ontheffingen en Lex Koller

Ter bescherming van de Zwitserse huizenmarkt is de Lex Koller wetgeving in het leven geroepen. Hierin zijn beperkingen voor buitenlandse investeerders opgenomen, maar ook de uitzondering op de regel is hierin verwerkt. Zo worden er jaarlijks 1500 ontheffingen verleent en verdeelt onder de 26 kantons. Als specialist vertelt FIRST. exact welke woning voldoet en waar u op moet letten.

Onroerend goed financieren

Wanneer u een woning wilt aankopen is ook financiering middels een hypotheek mogelijk. Hierbij wordt door de banken natuurlijk wel gekeken naar verplichtingen in eigen land, zoals uitstaande leningen, huur, hypotheek, openstaande schulden of alimentatie.

In de regel kunt u als niet-Zwitser ongeveer 60% van de aankoopsom lenen. Het is verplicht dat dit bij een Zwitserse bank gebeurd en hier helpt en adviseert FIRST. graag bij.

Komende en lopende Projecten

In een kort informatiegesprek bespreekt FIRST. de mogelijkheden voor uw situatie. Hierin worden natuurlijk ook even de komende en lopende vastgoedprojecten met u doorgesproken.

Aanvragen van informatie of contact is altijd vrijblijvend.

 

https://firstandsecondhomes.com