Duurzaam Zakelijk
Image default
Elektronica en elektriciteit

Elektrisch rijden: feiten en fabels op een rijtje!

Elektrische voertuigen zijn anno 2022 niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Sterker nog, tegen het jaar 2030 wordt het aantal elektrische personenauto’s dat in gebruik is op 1,9 miljoen geschat. Toch doen er desondanks genoeg broodje-aapverhalen de ronde over dit onderwerp. Wij hebben 2 feiten en 2 fabels omtrent elektrisch rijden voor je op een rijtje gezet.el

Het opladen van de accu duurt ontzettend lang

Fabel! Wie in een elektrische auto rijdt zal niet ontkennen dat het opladen van de accu enige tijd vergt. Maar met alle snelladers van tegenwoordig is dit zo gepiept! Met een laadpaal aan huis, bijvoorbeeld de Newmotion Home Advanced, laad je thuis zelfs tot 22 kWh op.

Elektrisch rijden bespaart geld

Feit! Je zult waarschijnlijk denken; wanneer ik mijn elektrische voertuig thuis oplaad, gaat mijn energierekening ook omhoog! Dit klopt, maar omdat je veel zuiniger rijdt ben je op den duur een stuk voordeliger uit. Elektrische voertuigen zijn duur in aanschaf maar zorgen tegelijkertijd bijvoorbeeld ook voor minder onderhoudskosten. Kies je voor een laadpaal thuis? Dan ben je nog voordeliger uit! Laden aan huis is stukken voordeliger dan bij een oplaadpunt langs de snelweg.

Elektrische auto’s brengen je niet ver

Fabel! Natuurlijk is de afstand die je af kunt leggen met een elektrisch voertuig afhankelijk van meerdere factoren; hoe je rijdt, wat je vervoert. Net als bij een auto die op benzine of diesel rijdt, dus. De gemiddelde elektrische auto heeft een rijbereik van 205 kilometer!

Elektrisch rijden is beter voor het milieu

Feit! Een elektrisch voortuig stoot tot wel de helft minder CO2 uit dan een voertuig dat op diesel of benzine rijdt. Wil je helemaal milieubewust gaan? Kies dan groene stroom voor het laden van je voertuig. Nieuwsgierig geworden of benieuwd of elektrisch rijden ook iets voor jou kan zijn? Vraag vrijblijvend advies aan!