Duurzaam Zakelijk
Image default
Detailhandel

Kies het juiste formaat rugzak

Kies het juiste formaat rugzak

De rugzak! Tegenwoordig heeft bijna iedereen wel een rugzak. En dan worden ze niet alleen voor school gebruikt maar ook voor het werk, de sport, vakantie en andere doeleinden. Een rugzak kan heel erg goed gecombineerd worden bij verschillende kledingstijlen. 

De rugzak, de tas die veel gedragen wordt

De rugzak is heel erg functioneel en ook nog eens handig. Dat is dan ook de reden waarom hij niet meer weg te denken is in de wereld van de tassen. Omdat je met een rugzak op een eenvoudige manier veel spullen op een comfortabele manier kan dragen en dan ook nog eens de handen vrij hebt is dat vaak wel een reden om te kiezen voor de rugzak. Juist door het comfortabele dragen wordt de rug niet overbelast. De rugzak kom je daarom in elke tassencollectie tegen. Wanneer je dus een rugtas kopen gaat is de keuze voor een rugtas heel erg groot. 

Er zijn rugtassen voor verschillende doeleinden. Zo kan je denken aan de eastpak rugtas. Deze werd voorheen gebruikt door het leger. Ze waren functioneel, werden gemaakt met stevig materiaal en het ontwerp was eenvoudig. Daarom vinden studenten de eastpak rugtas ook fijn om te gebruiken voor school. Door de stevigheid van de rugtas kunnen ze met een gerust hart de tas vol boeken hebben. Dan nog is het dragen van de rugtas erg comfortabel. Er zijn ook rugtassen voor dames, kinderen, heren, luier tas als rugtas, voor een laptop en waterdichte rugzakken. 

Natuurlijk kan je ook overwegen om een tommy tas te kiezen. Je hebt dan natuurlijk ook voordelen maar als student is het vaak toch de rugzak die de voorkeur heeft. 

Wat is de beste manier dat een rugzak  goed zit?

Wanneer je een rugzak hebt, moet deze stevig op de rug zitten. Nu komt vast de vraag: Wat is stevig op de rug zitten? Het rugpand van de rugzak moet comfortabel tegen de rug zitten. Het mag nooit schuren, schuiven of hard tegen de rug duwen. De schouderbanden van de rugzak moeten goed afgesteld worden op de lichaamslengte en schouderpartij. Wanneer de schouderbanden ook nog eens gewatteerd zijn is dit juist beter. De zware rugzak snijdt en drukt niet in de schouders. 

Als de rugzak van stevig materiaal is kan het gewicht goed verdeeld worden en blijft het in balans. Je kunt ook altijd nog kiezen voor een cross body tas